tisdag 13 mars 2018

Ombyte för mellanstadiet.

Hej

På förekommen anledning vill vi påminna om att för åk 4-6 gäller ombyte och dusch även till utelektionerna. Det går utmärkt att komma till skolan ombytt (se nedan) redan på morgonen och ha med sig fräscha kläder och handduk i gympapåsen. Om man har idrott som sista lektion på dagen och inte har fritids efteråt går det bra om man duschar hemma.

I idrottsämnet är ett av kunskapskraven att "eleven kan genomföra olika aktiviteter i natur och utemiljö med viss/ relativt god/ god anpassning till olika förhållanden...".

En del av det innebär att man visar att man kan anpassa sin klädsel till olika aktiviteter under olika årstider. Detta har vi gått igenom med eleverna på mellanstadiet innan uteperioden började och visat på exempel hur man kan klä sig för aktiviteter under vintertid.

Vi vill var tydliga med att vi inte ställer några krav från skolan på att man måste ha speciella skidkläder men det är en fördel för barnen om de har på sig ett underställ närmast kroppen och framför allt en jacka som är anpassad efter väderleken. Barnen blir ofta väldigt varma när de åker och börjar då ta av sig sina tjocka vinterjackor trots att de kanske bara har en (svettig) tunn tröja under och då blir det väldigt kallt. Detsamma kan gälla mössa och handskar. Se gärna ett tidigare blogginlägg som handlar om hur man klär sig enligt lager på lagerprincipen.

...och en anledning till att de ska duscha och byta om efter lektionen är att miljön i klassrummet blir betydligt trevligare ☺.

Med vänlig hälsning

Rickard och Anna