torsdag 4 mars 2021

Längdskidor

 Hej


Nu börjar skridskoperioden lida mot sitt slut och vi ser fram emot att börja åka längdskidor efter sportlovet. Som vanligt kan man låna utrustning från skolan om man saknar egen och då underlättar det om man föranmäler det till oss på mail; rickard.akerlund@boden.se eller anna.lifbom@boden.se, vi behöver då veta vilken skostorlek barnet har.

Egna medhavda skidutrustningar ska förvaras i skolans skidförråd som är beläget i matsals/idrottsbyggnaden med ingång vid lekparken. Varje klass har en tunna där utrustningen ska ställas men det är jätteviktigt att ni märker utrustningen med namn och klass så vi har en möjlighet att reda ut om något hamnar fel. Skidor och stavar får inte förvaras i kapprummen av brandsäkerhetsskäl!

Vi har alltid behov av att fylla på vårat förråd med skidutrustningar så om ni har skidor, stavar eller pjäxor som ni kan tänka er att skänka till skolan så är vi mycket tacksamma. Alla storlekar är intressanta.

Som vanligt när vi har uteidrott vintertid så behöver inte åk 1-3 byta om och duscha i omklädningsrummen men det ska däremot åk 4-6 göra. Tyvärr slarvar många med detta vilket påverkar arbetsmiljön i klassrummen efter idrottslektionerna så prata gärna även hemma om vikten av att sköta sin hygien.

Information om hur man bör klä sig vid aktiviteter vintertid finns under fliken "kläder efter väder" här ovan. Tänk gärna på att man oftast blir väldigt varm när man åker skidor så det är bra om eleverna har tillgång till en tunnare vindjacka/sportjacka och tunnare mössa och handskar än man kanske normalt har på rasterna.


Torsdag den 25/3 kommer vi att genomföra Torpisvasan för hela skolan. Övrig info om aktuella friluftsdagar finns under fliken friluftsdagar här ovan.

Men först ett härligt sportlov!

/Rickard och Anna