fredag 7 februari 2020

Snart dags för vinteridrott

Hej

Nu börjar det bli dags att kolla upp så att skridskor och skidutrustningar passar i storlek. Vecka 8 och 9 börjar vi med skridskoundervisning (åk 3 på fredagar redan från vecka 7) och efter sportlovet åker vi längdskidor.

Skolan har som vanligt utrustning att låna ut till de som saknar egen och det underlättar då för mig om man meddelar innan via mejl; rickard.akerlund@boden.se, att man behöver låna och vilken skostorlek man har. Hjälm är givetvis obligatoriskt vid skridskoåkning, liksom handskar på händerna.

Under dessa veckor behöver inte lågstadiet (åk 1-3) byta om i omklädningsrummet eftersom det då försvinner mycket tid från undervisningen. Mellanstadiet ska dock byta om till lektionen och duscha efteråt.

Information om lämplig klädsel för uteidrott finner ni under fliken "aktuell information". Jag vill gärna trycka lite extra på vikten av att undvika bomullsstrumpor i skridskorna då det är många som brukar frysa om tårna pga kombinationen kyla och fuktiga strumpor.

Köldgränsen för uteidrotten är -15 grader. Skulle det vara för kallt så hittar vi istället på någonting inne i idrottssalen.

Med vänlig hälsning, Rickard